BG

Седем правила при избор на подарък

Седем правила при избор на подарък

Декември е щедър на празници… Правилно или не,  сме приели като акцент на празника да бъде Подаръкът.

Всички обичаме да получаваме подаръци, но най-удовлетворени се чувстваме, когато поднесения от нас подарък предизвика приятна изненада, трепет и вълнение.

Ние в „Магазинчето Сполука“ ще сме на ваше разположение при подготовката на най-подаръчния празник.  На първо място сме осигурили богато разнообразие от артикули- всички са ръчно изработени от български автори, едновременно оригинални и функционални. Цените отговарят на качеството.  Винаги може да се впишем в определения от вас лимит.  Работим през всички празнични дни.  Споделяме с вас някои основни правила при избор на подарък, които сме научили пак от вас…..

  1. Не пазарувайте в последния момент. Така се включвате в общата еуфория и правите импулсивни покупки.
  2. Не обикаляйте много магазини, мислейки, че с гледането ще ви хрумне идея какво да подарите. Накрая купувате нещо просто , защото сте изнервени и уморени, а не , защото ви харесва. Първо изчистете идеята и после търсете….
  3. Започнете отрано. Помислете с кого и кога ще празнувате.
  4. Направете списък. Колкото и банално да звучи- списъкът организира най-добре.
  5. Помислете дали вие сами /заедно с децата/ не можете да изработите коледна декорация или подарък за някои от роднините. Баба и дядо биха се зарадвали на такава изненада. Както казахме, започнете отрано. В последните дни времето не достига и ръчната работа няма да ви достави удоволствие.
  6. Важно е личното отношение. Ако вкусът ви се разминава с този на адресата на подаръка, доверете се на избора си. Вниманието, което сте вложили, винаги се усеща.
  7. Към подаръка винаги добавяйте от нещата, които не се купуват с пари.

С цел да сме ви максимално полезни, през следващите дни ще ви предложим конкретни идеи за подаръци. И се надяваме , че ще намерите сполучливия подарък в „Магазинчето Сполука“.


Най-големият подарък за Коледа за всички нас е Рождество Христово. В последните години разбрах, че подаръци получаваме всеки ден. И всеки ден живеем празник. Вярвам, че нашата любов и доброта правят от малките неща голямо чудо. И вярвам, че всичките ни (по) желания, прошепнати в Коледната нощ се сбъдват.

прочети още

И Трифон, и Валентин заслужават внимание. Ние уважаваме всички празници. Нали сме уважаващ себе си магазин за подаръци?

прочети още
Съд за греяна ракия
27 октомври 2021

Температурите се понижават…Наближават зимните празници…Сгрява ни любовта, любовта, любовта…Прибягваме и до горещи напитки. Чай, шоколад, вино, но и едно много специално питие – греяна ракия. Греяната ракия е питие за ценители. Да грееш ракия е свещенодейство. Всеки си има тайна рецепта, която се споделя от уста на уста, докато пием греяна ракия, разбира се.

прочети още

Българските артисти са талантливи, българските артисти са космополитни, българският талант е всепризнат, българският талант е посланик на България. Навсякъде по света има белези от българско изкуство, но с радост го посрещаме и у дома. Така у дома си дойдоха и творбите на Елица Драйбра.

прочети още

Пролет – лято.  Откриваме сезона на приключенията и забавленията. Започва и сезонът на сватбите. Какво по-вълнуващо приключение от сватба? Една сватба е празник за много хора – за младоженците, за кумовете, за родителите, за приятелите и роднините. Без значение дали се отбелязва в „тесен кръг“ или в  пищно тържество, сватбата си остава едно от “ Високите събития“ в живота. Акцент на празника е любовта, но и без подаръци не може.

прочети още

През януари водата е във всичките си форми – дихание в студа, сняг, лед, кални локви…През януари, пък даже и през февруари водата е във Водолей. Всеки януари е изпитание за мен. Изтерзана стигам до края му и когато вече трябва да празнувам Рождения си ден, аз съм напълно изнемощяла от лутане в Сатурновата дупка.

прочети още

Още се радваме на коледните подаръци…..Още гърмим от запасите новогодишни фойерверки….Още ни побиват  тръпки от леденото хоро и още си лекуваме махмурлука от националните чествания на  Иванов ден…. Още и още, и още и зимните празници край нямат….Така е измислено – през лятото работи, през зимата почивай и празнувай…Така е било, а сега е – през лятото почивай и пътувай, през зимата – празнувай…За работа нищо не се споменава. И без друго е много студено и вали сняг…Празниците продължават….

прочети още

Бъдни вечер и Коледа споделяме със семейството и най-близките. Това са най- скъпите ни хора и хората, които познаваме най-добре. За тях са най- специалните подаръци.

прочети още

Рождествения празник ни изпълва с доброта и благородство. Щедри сме и благодарни.

прочети още

Всеки ден пием “ кафе с късметче“. С трепет четем мъдри мисли и многозначителни пожелания, които водят  деня ни до н-тото кафе.  Наричайки  късмети в Коледната питка , надзъртаме с надежда в Новата година.  Различни са очакванията ни към Късмета. Да е голям, да е добър, да е много…., но най-вече да го има…

прочети още

Православният календар е изпълнен с празници и чествания. Някои от тях отбелязваме с особена тържественост. Светците са съхранили православната вяра за нас. Ние в знак на благодарност ги изографисваме в църкви . Като икони ги внасяме в дома си с надежда да ни покровителстват и да ни държат в правия път. Кръщаваме децата си на светци. Все хубави имена – силни и святи. Празнуваме именни дни

прочети още

Чайникът асоциирам винаги с домашния уют. Чайникът като подарък за „нов дом“ е символ за топло семейно огнище.

прочети още